КулинарФест – кулинарните фестивали на България вече са онлайн

Първото мобилно приложение за кулинарни фестивали в България вече е факт. „КулинарФест“ (“CulinarFest”) е напълно безплатно за ползване и вече е налично за сваляне в Google Play https://play.google.com/store/apps/details…
Приложението e разработено от сдружение „Платформа АГОРА“ със съдействието на читалища от 17 общини и изследователската работа на етнологът доц. Джени Маджаров от СУ „Св. Климент Охридски“. В новото приложение са включени два фестивала от община Видин. Това са Фестивал „Кухня без граници“ в с. Антимово, който се провежда през май и Фестивал на занаятите „Нашенци у старо време“ с. Покрайна, който ще се проведе на 22 и 23.09.2021 г. Тези фестивали са включени в категория „Уникална кулинарна на приложението традиция” на приложението.
„КулинарФест“ се реализира по проект „Култура ДОС“ на сдружение „Платформа АГОРА“ с финансовата подкрепа на програма „Културно наследство“, модул „Културни индустрии и културен туризъм“. Национален фонд „Култура“. Целта на проекта, изпълняван от е да стимулира интерес към храната като елемент от националното културно наследство и неговото опознаване и опазване, да представи алтернативни маршрути и различно изживяване на всички, които се интересуват от културно-исторически туризъм в България, да подкрепи местни общности и потенциала им за развитие като кулинарни дестинации.